Інструменти доступності

Skip to main content

Наша гордість - Владислав Бондаренко


Щороку серед учнів середніх загальноосвітніх і професійних навчально-виховних закладів проводяться Всеукраїнські учнівські олімпіади та Всеукраїнські конкурси фахової майстерності з таких базових дисциплін, як українська мова та література, історія, правознавство, іноземні мови, математика,фізика, хімія, біологія, географія з краєзнавством, основи інформатики і обчислювальної техніки, трудове навчання, екологія.

Основними завданнями учнівських олімпіад є стимулювання творчого самовдосконалення учнів; виявлення та розвиток обдарованих учнів та надання їм допомоги у виборі професії, залучення їх до навчання у вищих навчальних закладах країни; формування творчої та наукової еліти у різних галузях суспільного життя.

Олімпіади проводяться в чотири етапи: I - шкільні (училищні), II - районні (міські), III - обласні (в Автономній Республіці Крим - республіканська, у Києві та Севастополі - міські) та IV - на державному рівні. Багато переможців є на І, ІІ та й ІІІ етапах, а от конкуренцію на ІV етапі витримують не всі.

Та є у Вишнівській школі № 1 учень, що зміг не тільки гідно витримати конкуренцію, а й вибороти перемогу і привезти у рідне Вишневе лаври переможця IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології, яка відбувалася 2011 року в Севастополі серед учнів 10-х класів.

І цей учень - Бондаренко Владислав. Газета «Наше місто» в минулому році вже писала про цього обдарованого юнака та його перемогу. Тоді також йшла мова про те, що переможці такого рівня повинні отримувати Президентську стипендію.

І ось, як кажуть, нагорода знайшла свого героя.

Нещодавно у складі делегації учнів-переможців Всеукраїнських олімпіад ІV етапу та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАНУ на виконання листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 12.10.2011 № 1/9-769 «Щодо вручення карток на отримання стипендії Президента України» Бондаренко Владислав був запрошений у Київ у Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», де й відбувалося вручення банківських карток.

Директор Національного центру МАН України Оксен Васильович Лісовий вітав школярів, які довели свою інтелектуальну перевагу у різних галузях наук, зазначив, що 20% усіх школярів беруть участь в учнівських олімпіадах, у МАН взяло участь близько ста двадцяти тисяч дітей. Кращі з кращих, а саме: 270 призерів Всеукраїнських учнівських олімпіад та переможців конкурсу Малої Академії наук протягом року отримуватимуть Президентську стипендію, яка складатиме тисячу гривень у місяць.

Також Лісовий О.В. відзначив натхненну працю вчителів, організаторів різних етапів олімпіад, конкурсів, які дали поштовх, допомогли визначити мету й були провідниками на шляху до мети учнів – дослідників, та подякував батькам школярів, які підтримували своїх дітей на шляху їхнього розвитку.

Адміністрація Вишнівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 ще раз хоче подякувати вчителю біології Плахотнюк Клавдії Леонідівні за величезну педагогічну допомогу, яку вона надала Владиславу у підготовці до олімпіади, а також за її материнську турботу та підтримку, адже не раз Клавдія Леонідівна жертвувала своїм вільним часом і в суботу чи неділю, а чи то й на канікулах супроводжувала Владислава у поїздці на тренувальні підготовчі збори.

Директор центру ЗНО Зайцева І.П. вказала на необхідність таких заходів, на яких можна підкреслити ще раз свої досягнення та перемоги. Ірина Павлівна наголосила на тому, що перемога у Всеукраїнських олімпіадах та конкурсах МАН дає путівку в життя, працює на якість освіти та особистості, виховує майбутнього сучасного вченого – патріота держави та народу.

Успіхів тобі, Владиславе! Президентська стипендія – гідна нагорода за твою розумову працю!