Інструменти доступності

Skip to main content

Кольоровий тиждень толерантності


Толерантність – це терпіння, прийняття іншої людини такою, якою вона є, зі всіма її достоїнствами і недоліками. Толерантність – це поступливість, це активна позиція, викликана визнанням прав і свобод людства. Саме цих рис бракує у відносинах між людьми. Погодьтеся, що досить важливо терпимо, з розумінням, толерантно ставитися до поглядів, переконань, думок, традицій інших людей. На сьогоднішній день толерантність є найважливішою умовою миру і злагоди в сім’ї, в колективі та суспільстві.

Яскривим, цікавим, захоплюючим, пізнавальним та повчальним став «Кольоровий тиждень толерантності» для учнів 3 – Г класу Вишнівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.
Тиждень розпочався із години спілкування «Толерантність врятує світ», під час якої діти дізналися про значення слова «толерантність», поглибили свої знання про взаєморозуміння, взаємоповагу і взаємопідтримку. Наступним етапом став процес виготовлення «Квітки толерантності». Учні малювали, вирізали і збирали пелюстки квітки, на яких записали ознаки толерантної поведінки. Потім кожен мав можливість висловити свої щирі побажання однокласникам. Діти приймали активну участь у тематичній вікторині, оцінювали свій рівень толерантності, вчилися проявляти повагу, підтримку, терпимість один до одного.
Підведенням підсумків Тижня толерантності стало створення лепбуку «Толерантність врятує світ». Всі учні протягом тижня проявили себе як добрі, співчутливі, щирі особистості. Їм сподобалось робити добрі справи, допомагати та підтримувати однокласників. Учні обмінялися символічними браслетиками толерантної людини. Дітям сподобалось вчитися добру, вчитися пробачати, поважати і приймати інших такими, як вони є.