Інструменти доступності

Skip to main content

В останній день навчального 2021-2022 року пішла в засвіти наша колега Снігир Тамара Іванівна


Мій любий вчителю, ти тільки знай:
Любов до тебе житиме завжди
У будь-яку годину , будь-де ти пам»ятай :
Закладений тобою скарб в нас житиме віки.

В останній день навчального 2021-2022 року , 27 травня, пішла  в засвіти випускниця  нашої школи 1961 року  ( першого випуску цього закладу),  наша колега,   Вчитель з  великої літери, відомий освітянин Вишневого, Київщини та   всієї України, вчитель української мови та літератури Вишнівської загальноосвітньої школи   I-III ступенів № 1, « Вчитель-методист» Снігир Тамара Іванівна.
Майже пів століття вона провела в стінах школи. Свою трудову діяльність розпочала за направленням у Кримську область , село Садове Нижньогірського району. З 1976 року працювала у Вишнівській вечірній школі. З 1978 по 1991 рік – вчителем української мови та літератури, організатором з виховної роботи, заступником з навчально-виховної роботи Гатнянської середньої школи. З 1991 по 1993 роки була методистом районного методичного кабінету Києво-Святошинського району.
З 1992 року і донині працювала  вчителем української мови та літератури  у Вишнівській загальноосвітній школі № 1. З 1999 року до 2004 року займала посаду заступника з навчально-виховної роботи. 
Майже щороку Тамара Іванівна отримувала похвальні листи та грамоти за сумлінну працю та неоціненний внесок у виховання дітей від управління освіти, департаменту освіти, Міністерства освіти та науки України.  У 1992 році була нагороджена нагрудним знаком МОН України « Відмінник освіти». У 2011 році – нагрудним знаком « Василь Сухомлинський», що має третій ( найвищий) ступінь серед відзнак, запроваджених міністерством. 
Нагороди Тамара Іванівна  отримувала за професіоналізм та сумлінну працю . Із болем у серці визнаємо, що вже ніколи не отримаємо її мудрих порад, її підтримки. Вона була чудовим другом, цікавим ерудованим співрозмовником, талановитим наставником для всіх нас.
Усе своє життя наша колега вирізнялася стійкістю характеру , силою духу та наполегливістю. Вона була людиною мудрою, чесною, доброю, щирою і справедливою.  
Тамара Іванівна жила для своїх учнів, раділа їхнім досягненням , вірила в їхні перемоги. У  кожному учневі вона залишила частинку свого серця,  своєї любові до рідної мови , до рідної землі, до рідної культури. 
Царство небесне та світла пам»ять дорогій нам Людині
Прощання з Тамарою Іванівна в неділю о 15.00. Церква  на Поштовому провулку